MEDIATOR SCOLAR, curs acreditat ANC

INFORMATII  PENTRU  INSCRIEREA  LA  CURS MEDIATOR SCOLAR:

CURSUL SE DESFASOARA NUMAI LA SOLICITAREA UNUI GRUP.

INSCRIE-TE ACUM!

Locul de desfasurare: Sibiu, sediul DOCTUS, str. Marasti nr. 1A sau sediul beneficiarului.

La solicitarea grupului organizat cursul poate fi personalizat in functie de solicitarile grupului si se poate desfasura in orice locatie din tara.

Pentru a solicita o oferta personalizata va asteptam sa ne scrieti un email la adresa: office@doctus.ro

Cum ma inscriu ?

Foarte simplu, rapid si comod !

1. FORMULARUL DE INSCRIERE completat on line (de pe aceasta pagina sau de pe pagina principala a site-ului nostru).
2. Carte de identitate (copie)
3. Certificate de nastere (copie)
4. Copie adeverinta sau diploma de studii superioare (pentru persoanele care doresc sa sustina examen ANC).

FORMULAR DE INSCRIERE

Toate actele personale se trimit pe a adresa de e-mail: secretariat@doctus.ro

Cum achit taxa de participare ?

Exista 2 posibilitati de achitare:

  • pentru institutii, firme, entitati – se achita integral taxa de participare dupa trimiterea formularului de inscrierela curs sau
  • pentru persoane fizice- se poate achita integral sau in 2 rate astfel: prima rata de 200 lei se achita dupa trimiterea formularului de inscriere, urmanad ca diferenta sa se achite cu minim 5 zile inaintea inceperii cursului.

Plata se face:

  • prin depunere in contul bancar DOCTUS deschis la Banca Transilvania SIBIU: RO89 BTRL 0330 1202 E231 10XX

Taxa de participare

Taxa de participare include:

– cursul de Mediator scolar;
– suportul de curs ;
– fisele de lucru;
– taxa de examen ;
– certificatul de absolvire ANC.

INFORMATII  DESPRE  CURS:

Institutul Doctus organizeaza atat in Sibiu cat si in tara, cursuri de obtinere a autorizarii ca MEDIATOR SCOLAR, cod COR 235911. Cursul este acreditat ANC (CNFPA), iar certificatele obtinute sunt valabile in toate tarile Uniunii Europene.

Cursul se incheie cu un examen in urma caruia se vor elibera certificatele de absolvire insotite de suplimentul descriptiv, recunoscute de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii.

ACEST CERTIFICAT POATE FI AL TAU !

Cui se adreseaza acest curs?

  • Cursul acopera tematica necesara, pentru ocuparea unui post de Mediator scolar.

Mediatorul scolar actioneaza ca agent al comunitatii in relatia cu scoala, reprezinta comunitatea in scoala si scoala in cadrul comunitatii.

Sarcina principala a mediatorului scolar este sa sprijine participarea tuturor copiilor din comunitate la invatamantul obligatoriu, prin încurajarea implicarii parintilor in educatia copiilor si in viata scolii si prin facilitarea cooperarii intre familii, comunitate si scoala.

Care sunt responsabilitatile si atributiile mediatorului scolar:

× Faciliteaza dialogul scoala-familie-comunitate.
× Contribuie la mentinerea si dezvoltarea increderii si a respectului scolii fata de comunitate si al comunitatii fata de scoala.
× Monitorizeaza copiii de varsta prescolara care nu au fost inscrisi la gradinita si sprijina familia (sustinatorii legali) in vederea înscrierii copilului in invatamantul prescolar.
× Monitorizeaza copiii de varsta scolara care nu au frecventat cursurile invatamantului obligatoriu si propune consiliului scolii solutii optime de recuperare si de facilitare a accesului acestora la programe de educatie alternative (a doua sansa, invatamant cu frecventa redusa, programe de interventie personalizata etc).
× Aduna date statistice relevante pentru accesul la educatie si sprijina direct si prioritar mentinerea copiilor in sistemul de invatamant obligatoriu.
× Asigura actualizarea bazei de date despre copiii aflati in pericol de abandon scolar, monitorizeaza situatia scolara si activitatile extrascolare ale acestora, incurajand participarea acestora la educatie.
× Transmite scolii toate datele colectate din comunitate, in scopul identificarii solutiilor optime pentru asigurarea accesului egal al copiilor la educatie.
× Previne si mediaza conflictele intre familie, comunitate si scoala;
× Ajuta parintii, profesorii, elevii sa cunoasca si sa depaseasca barierele care ii impiedica pe unii copii sa participe la educatie (prejudecati sociale, culturale, lipsa de încredere in educatia formala etc.).
× Contribuie la deschiderea scolii catre comunitate si la promovarea valorilor culturale traditionale ale acesteia in mediul scolar, prin implicarea in organizarea de activitati cu specific multicultural cu parintii si ceilalti membri ai comunitatii
× Sprijina elaborarea planului de desegregare scolara si implementarea acestuia, prin colaborare cu conducerea scolii si cu reprezentantii comunitatii.
× Informeaza autoritatile despre orice posibila incalcare a drepturilor copilului, sprijinind demersurile acestora pentru solutionarea situatiilor respective.

Care sunt beneficiile cursului ?

  • Obtinerea certificatului acreditat de Mediator scolar recunoscut de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii.
  • veti beneficia de un curs bazat pe educatie non-formala, dinamic, interactiv, axat pe optimizarea cunostintelor, cu un pronuntat caracter aplicativ.
  • cursul este sustinut de formatori cu o vasta experienta si de aceea 70 % din timp este alocat componentei practice a cursului.

Ce competente voi dobandi la finalul cursului de Mediator scolar ?

1. Planificarea activitatii
2. Munca in echipa
3. Dezvoltarea profesionala
4. Utilizare PC
5. Comunicarea
6. Rezolvarea conflictelor
7. Dezvoltarea parteneriatului scoala-comunitate
8. Consilierea familiilor/categoriilor sociale dezavantajate privind rolul si importanta scolarizarii copiilor
9. Aplicarea practicilor incluzive
10. Depasirea dificultatilor emotionale si comportamentale la copiii cu nevoi speciale
11. Asigurarea respectarii drepturilor copilului
12. Promovarea limbii, traditiilor si obiceiurilor comunitatii in scoala.

Examenul de certificare:

Examenul final consta din 2 probe: o probă teoretica, scrisa (teste grila) si o proba practica, orala (din tematica cursului).

Comisia de examinare este formată din reprezentanti din partea ANC si DOCTUS, iar certificatele obtinute insotite de suplimentul descriptiv se elibereaza de catre Institutul DOCTUS.

Pana in prezent, datorită profesionalismului trainerilor DOCTUS dar si a seriozitatii cursantilor nostri, ne mandrim cu o promovabilitate de 100 %.

FORMULAR DE INSCRIERE

ACEST CERTIFICAT POATE FI AL TAU !

Certificatul de absolvire insotit de suplimentul descriptiv pentru Mediator scolar, eliberat de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii.

Termeni si conditii

Factura se va incheia pe persoana fizica sau pe persoana juridica in functie de optiunea de plata pe care ati completat-o dvs. pe formularul de inscriere.
Pentru finalizarea inscrierii si rezervarea locului in grupa, sunt necesare urmatoarele etape: Aceste acte se vor trimite pe e-mail la secretariat@doctus.ro.
In cazul retragerii cursantului de la curs cu mai putin de 7 zile calendaristice, ori a neprezentarii la curs sau a intreruperii frecventarii acestuia, suma achitata nu se restituie. In cazul in care din cauze obiective cursul/trainingul nu se poate desfasura, Institutul Doctus se obliga sa va restituie suma incasata. Continutul acestor precizari, consideram ca reprezinta expresia de vointa a partilor si tine loc de contract.

Cursuri postuniversitare: Manager Proiect, Expert accesare fonduri europene, Evaluator Proiecte, Expert achizitii publice, Auditor intern, Formator, Evaluator in sistemul formarii profesionale. Cursurile acreditate ANC, pentru care participarea la examen cu comisie desemnata de ANC este conditionata de studiile universitare finalizate, pot fi frecventate si de persoanele care nu indeplinesc aceasta conditie, dar la finalul cursului acestea vor primi diploma de participare la curs din partea Institutului Doctus.