FORMATOR – curs acreditat ANC

 Si tu poti deveni trainer !

 ACEST CERTIFICAT POATE FI AL TAU !

INFORMATII  PENTRU  INSCRIEREA  LA  CURS  FORMATOR:

PERIOADA DE DESFASURARE: 2, 3 si 4 DECEMBRIE 2019.

TERMEN LIMITA PENTRU INSCRIERI : 26 NOIEMBRIE 2019.

Inscrierile se fac in ordinea primirii formularelor de inscriere. Numarul locurilor disponibile in grupa este limitat si in cazul ocuparii acestora, inscrierile se vor sista!

INSCRIE-TE ACUM!

Locatia: SIBIU, sediul DOCTUS, str. Marasti nr. 1A.

La solicitarea unui grup organizat cursul poate fi personalizat in functie de solicitarile grupului si se poate desfasura in orice locatie din tara.

Pentru a solicita o oferta personalizata va asteptam sa ne scrieti un email la adresa office@doctus.ro

Cum ma inscriu ?

 Foarte simplu, rapid si comod !

1. FORMULAR DE INSCRIERE completat on line
2. Carte de identitate (copie)
3. Certificat de nastere (copie)
4. Diploma sau adeverinta studii superioare – copie (doar pentru persoanele care doresc sa sustina examen ANC).

FORMULAR DE INSCRIERE

Toate actele personale se trimit pe adresa de e-mail:  secretariat@doctus.ro

Investitia:  450 lei pentru achitarea integrala la inscriere sau 550 lei pentru achitarea in 2 rate.

Taxa cuprinde: cursul de formator; suportul de curs; fisele de lucru; taxa de examen; certificatul de absolvire ANC. NU exista alte costuri!

Cum achit taxa de participare ?

Exista 2 posibilitati de achitare:

 • pentru firme, institutii, entitati – se achita integral taxa de participare dupa inscrierea la curs
 • pentru persoane fizice – se achita integral sau in 2 rate astfel: prima rata de 200 lei (dupa trimiterea formularului de inscriere), urmanad ca diferenta sa se achite cu cel putin 7 zile inaintea inceperii cursului.

Plata se face:

 • prin depunere in contul bancar DOCTUS deschis la Banca Transilvania SIBIU: RO89 BTRL 0330 1202 E231 10XX. 

INFORMATII  DESPRE  CURS:

Institutul Doctus organizeaza atat in Sibiu cat si in tara, cursuri de obtinere a autorizarii ca Formator, cod COR 242401. Programul propus se încadrează ca tematică în cerinţele actuale ale Uniunii Europene în domeniul asigurării calităţii în Educaţie şi Formare Profesională

Cursul este acreditat ANC, iar certificatele obtinute sunt valabile in toate tarile Uniunii Europene.

Cursul se incheie cu un examen in urma caruia se vor elibera certificatele de absolvire insotite de suplimentul descriptiv, recunoscute de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.

Cui se adreseaza acest curs?

Cursul este recomandat pentru:

•  lectorii interni ai organizatiilor
•  specialistii implicati in procesul de evaluare si certificare a competentelor profesionale
•  reprezentanti autoritati publice locale
•  profesori, invatatori, educatori
•  formatori neacreditati, reprezentanti ONG<
•  traineri care doresc sa se certifice ANC/ CNFPA
•  managerii si specialistii departamentelor RU.

Care sunt beneficiile cursului ?

 • Obtinerea certificatului acreditat de Formator recunoscut international care iti da posibiltatea de a profesa ca Formator in domeniul tau de activitate.
 • Potrivit Ord. 353/ 2003 MMSSF si Ord. 5202/ 2003 MECT, Art. 10, aliniatul 3: Începand cu data de 1 ianuarie 2010, pentru a fi autorizati furnizorii de formare profesionala trebuie sa faca dovada ca realizeaza programele de formare profesionala cu formatori care au pregatirea pedagogica specifica formarii profesionale a adultilor si pregatirea de specialitate corespunzatoare programei de pregatire.
 • Costul cursurilor acreditate ANC se deduce integral din impozitul pe profit sau pe venit (conform art. 34 din Ordonanta nr. 129/ 2000 republicata).
 • Cursul de Formator este bazat pe educatie non-formala, dinamic, interactiv, axat pe optimizarea cunostintelor, dezvoltarea abilitatilor si formarea atitudinilor, utilizand stiinte comportamentale folosite in educatia adultilor si aplicate prin metoda experientiala
 • Vei beneficia de experienta unor formatori experimentati, formati in centrele universitare traditionale.
 • Participand la un astfel de curs iti vei pune in valoare calitatile, vei invata metode de instruire pe care le vei utiliza cu usurinta in cursurile tale, cum abordezi cursantii mai dificili si iti vei insusi metode eficiente de evaluare a trainingului
 • Vei beneficia de un training in care 30 % din timp se aloca modulului teoretic si 70% modulului practic prin jocuri de rol, studii de caz, dezbateri, exercitii, comunicare intre participanti si cu trainerul.
 • Metodologia cursului urmareste:

– Incurajarea implicarii active a tuturor participantilor
– Promovarea unei atmosfere de colaborare
– Ajutarea participantilor sa stabileasca legaturi intre sesiunea de formare si situatii din viata de zi cu zi
– Indrumarea participantilor spre materiale si resurse umane de care ar putea avea nevoie
– Participantii sunt pusi în postura de a supraveghea procesul si de a descrie cele observate.
– Simularea practica a situatiilor ce pot aparea si carora participantul invata sa le faca fata, inca inainte de a se confrunta cu ele în realitate
– Reactii individuale si de grup la întrebarea: “Cum ai putea folosi cele învatate pentru a fi mai eficient in cadrul activitatii tale specifice”
– Revizuirea informatiilor generate in decursul sesiunilor de formare şi analizarea concluziilor pentru a reflecta noi perspective, planuri si comportamente.

Ce competente voi dobandi la finalul cursului de Formator?

 • Pregatirea formarii;
 • Realizarea activitatiilor de formare;
 • Evaluarea participantilor la formare;
 • Aplicarea metodelor si tehnicilor speciale de formare;
 • Marketing-ul formarii;
 • Proiectarea programelor de formare;
 • Organizarea programelor si a stagiilor de formare;
 • Evaluarea, revizuirea si asigurarea calitatii programelor si a stagiilor de formare.

 Examenul de certificare:

Examenul final constă din 2 probe: o probă teoretică, scrisa (teste grilă) și o probă practică, orala (din tematica cursului).

Comisia de examinare este formată din reprezentanți din partea ANC și DOCTUS, iar certificatele obtinute insotite de suplimentul descriptiv se elibereaza de catre Institutul DOCTUS.

Pana in prezent, datorită profesionalismului trainerilor DOCTUS dar si a seriozitatii cursantilor nostri, ne mandrim cu o promovabilitate de 100 %.

FORMULAR DE INSCRIERE

 ACEST CERTIFICAT POATE FI AL TAU !

 Certificatul de absolvire insotit de suplimentul descriptiv pentru Formator, eliberat de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii.

 Impresiile cursantilor nostri …..

“Va transmitem pe aceasta cale multumiri pentru modul in care a fost organizat cursul de Formator acreditat ANC/CNFPA, desfasurat prin bunavointa Centrului dvs de instruire. Totodata, trebuie remarcat si gradul inalt de profesionalism al organizatorilor si nu in ultimul rand si ambientul deosebit in care a avut loc aceasta manifestare. Va multumim inca o data pentru toate acestea si cu speranta unor viitoare colaborari deopotriva avantajoase, va asiguram de intreaga noastra consideratie la adresa institutiei dvs.”

Toate cele bune,

Melinda D.

Melania B.

“La cursul de “Formator” am invatat, m-am relaxat, am cunoscut oameni frumosi. Formatorul ne-a transmis informatii pretioase intr-o modalitate originala, antrenanta. Sunt convinsa ca imi va fi de folos tot ceea ce am facut acolo, cu atat mai mult cu cat va avea amprenta personala.

Multumesc pentru ca mi-ati dat ocazia sa va impartasesc aceste ganduri.”

Daniela L. D.

“Trebuie sa va spun ca, in afara de impresiile personale, vis-a-vis de cursul de FORMATOR pe care l’am urmat in cadru Centrului DOCTUS, as dori sa adresez si in scris multumirile mele trainerului nostru.
Intreg cursul a fost pentru mine prea scurt mai ales datorita modului in care trainerul a reusit sa imi capteze atentia, interesul si apetitul pentru creatie, ceea ce a facut sa mi se para ca s’a terminat prea repede.
O prezentare TONICA, CURSIVA, CAPTIVANTA!
Felicitari pentru profesionistii dvs.!
A fost un curs la care am primit foarte multa informatie utila, excelent dozata si distribuita; am apreciat modul in care s’a facut moderarea expunerii opiniilor in cadrul temelor de discutie.
Excelent modul in are trainerul a stiut si reusit sa coopteze persoane/personalitati diferite in rezolvarea sarcinilor de lucru alese-foarte interesante aceste sarcini de lucru.
Prestatia trainerului pe intreaga perioada a cursului mi’a stimulat dorinta de a pune in aplicare cunostintele dobandite la acest curs.”
Cu consideratie si multumiri,
Lucia H.

“Orice comunicare presupune feed/back, ceea ce doresc sa transmit in acest e-mail.
Wekend/ul de curs a fost pentru mine o incantare, cu atat mai mult cu cat am avut in fata mea o persoana deschisa, dornica nu doar sa-si invete cursantii, ci sa invete de la acestia. A fost o incantare si o onoare sa particip la o astfel de formare.
Formatoarei Ii doresc sa aiba mult succes in ceea ce face si rabdarea si daruirea pe care le are cu cei din fata sa sa-i fie apreciate in continuare.
Sper sa putem pastra legatura si, de ce nu sa colaboram la varii proiecte in viitor.”

Cu stima si prietenie
Ioana C.