Metode de pregatire – instruire

Modul nostru principal de abordare al oricarui curs nu sunt prelegerile lungi si obositoare, ci trainingul!

Ce este trainingul ?

Programul nostru de training, indiferent de tematica abordata – se desfasoara in cadrul educatiei non-formale, dinamic, interactiv, orientat spre eficientizarea cunostintelor, dezvoltarea deprinderilor si formarea atitudinilor, utilizand tehnici comportamentale specifice folosite in educatia adultilor si aplicate prin metoda experientiala, si anume:

  • Sustinerea participarii active a tuturor cursantilor;
  • Crearea unei atmosfere de colaborare si interactiune;
  • Indrumarea participantilor spre materiale si resurse umane pe care le-ar putea utiliza;
  • Simularea practică a situatiilor ce pot aparea si pe care participantul invata sa le combata, inca inainte de a le intalni in realitate;
  • Reflectarea asupra modului in care va putea folosi cele învatate pentru a fi mai eficient în cadrul activitatii sale;
  • Recapitularea informatiilor acumulate in decursul sesiunilor de instruire si analizarea concluziilor pentru crearea de noi abordari si proiecte.

Abordarea practica a tematicilor ocupa 70% din programul de training astfel incat vasta experienta a trainerilor combinata cu cea a cursantilor sa duca la gasirea solutiilor practice la problemele dezbatute. Se lucreaza pe proiecte reale, combinate cu studii de caz, analize de modele, concepte, situatii.

Ceea ce ne diferentiaza – sunt programele noastre de dezvoltare personala si profesionala cu imediata lor aplicabilitate in practica.