„SUPRAVIETUITOR” intr-un mediu de lucru toxic

Institutul Doctus va invita sa va alegeti programul de training care vi se pliaza cel mai bine pe nevoile voastre actuale.

In contextul concurential actual, instruirea personalului este o componenta de importanta majora pentru cresterea performantelor angajatilor si dezvoltarea unei organizatii. Evaluarea necesitatilor de instruire specifice fiecarui post si angajat in parte, corelata cu cele mai moderne tehnici de instruire, devine o parte inevitabila a strategiei firmei. Suntem constienti ca voi sunteti cei care cunoasteti cel mai bine necesitatile firmei voastre si va oferim informatia, urmand ca solutia sa o gasim impreuna!

Beneficiile programelor de training:

 • Imbunatatirea imaginii firmei fata de clienti existenti si potentiali
 • Atitudine si comportament pozitiv din partea angajatilor,
 • Crestea gradului de motivare al angajatilor, datorita atentiei care li se acorda,
 • Angajatii dobandesc cunostinte necesare activitatii lor zilnice,
 • Aplicarea cunostintelor dobandite determina cresterea performantelor profesionale,
 • Creste eficienta echipelor angrenate in diferite proiecte.

Locul de desfasurare: Sibiu, Institutul DOCTUS sau sediul beneficiarului.

La solicitarea unei companii sau a unui grup organizat trainingul poate fi personalizat in functie de solicitari si se poate desfasura in orice locatie din tara.

Pentru a solicita o oferta personalizata va asteptam sa ne scrieti un email la adresa office@doctus.ro

Fiecare dintre noi, in functie de bransa din care facem parte, cunoastem poate sute de oameni, lucram cu cateva zeci si traim in acelasi mediu sau poate in aceeasi casa cu cativa.  De multe ori simtim ca nu rezonam cu acestia, ca ideile noastre nu converg, ca avem stiluri diferite de viata si ca abordam problemele in maniere total opuse.

Ne deranjeaza ca unii din ei se plang mereu, ca altii sunt prea autoritari, ca altii una spun si alta fac, unii se sustrag mereu sarcinilor de serviciu (plasandu-ni-le tacit si discret tot noua) sau abia se exprima intr-o sedinta iar altii, incearca sa braveze  folosind un ton condescendent deranjant.

Vom considera ca toate acestea nu sunt decat niste probleme de comunicare; de fapt, cei mai multi dintre oamenii cu care intram in contact, fac parte din categoria oamenilor toxici; oameni nefericiti, frustrati, care ne consuma timpul si  energia si care nu pierd nici o ocazie de a ne strica ziua.

Oamenii toxici ne fac adesea sa ne indoim de propriile abilitati si de sanatatea noastra mintala. Intr-o companie,  trebuie sa stim bine ce tactici de supravietuire  functioneaza, astfel incat sa stim sa transformam o situatie urata intr-un eveniment tolerabil.

Cui se adreseaza?

Training-ul se adreseaza atat companiilor in care se simt carente de comunicare si relationare intre resursele umane cat si persoanelor care doresc sa faca fata unor situatii neplacute in care sunt puse in mod recurent de oamenii toxici.

In relatia cu oamenii toxici exista cateva strategii de administrare la care ne gandim cu totii: sa ii uram pe acesti oameni, sa ne dam demisia sau sa ne retragem de teama. De fapt, in aceste situatii, promovam involuntar un comportament pe care nu il dorim in mod special, dar il adoptam pentru ca mintea noastra este lenesa si cautam o solutie usoara.

Sa nu mai cautam scuze si sa trecem la treaba!

Care sunt beneficiile cursului?

 • Vei sti sa identifici oamenii toxici.
 • Vei putea sa identifici tipul de toxicitate.
 • Vei sti ce comportament trebuie sa manifesti fata de oamenii toxici.
 • Vei dobandi abilitati necesare pentru a controla comportamentul inacceptabil de la locul de munca.
 • Vei sti sa iti canalizezi timpul si energia spre atingerea performantei la locul de munca.

Tematica (fara a ne rezuma la aceasta)

 1. Cine sunt oamenii toxici?
 2. Ce trebuie sa schimbam?
 3. Oamenii toxici; Tipologii
 4. Cum se aud / Cum ar trebui sa se auda?
 5. Care este mesajul pe care il transmit?
 6. Tactici de „supravietuire”
 7. Comportamente ce trebuie evitate
 8. Planificarea aruncarii deseurilor toxice
 9. Asculta!
 10. Controleaza(-te) !

Pentru a solicita o oferta personalizata va asteptam sa ne scrieti un email la adresa office@doctus.ro